ugg boots clearancecheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheapcheap uggsugg boots cheapugg boots clearanceCustom NFL Jerseyugg boots cheapcheap uggscheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheap

cheap ugg bootsugg tassel 5835 bootsugg metallic tall 5812 bootsugg classic short 5251 bootsugg classic short 5281 bootsugg classic short 5800 bootsugg classic short sparkles 3161 bootsugg classic tall 5815 bootsugg fox fur 5685 bootsugg jimmy choo 5838 bootsugg classic paisley 5831 bootsugg classic mini 5854 bootsugg bailey button 5803 bootscheap uggs for kidsugg bailey button 5991 bootsugg bailey button fancy 5809 bootsugg bailey button triplet 1873 bootsugg classic short 5825 bootsugg classic fancy 5998 bootscheap uggs for men ugg classic mini 5854 boots cheap uggs for women

cheap uggsugg bailey button miniugg classic short sparklesugg classic cardyugg nightfallugg classic miniugg roxyugg sheepskin cuffugg slippersugg classic tallugg bailey buttonugg bailey buttoncheap uggs for menugg bailey button tripletugg classic shortcheap uggs for kidsugg neumelugg fox fur shortugg classic shortcheap uggs for womenugg bailey button tripletugg classic shortugg classic tall

ugg boots cheapugg sheepskin cuffugg bailey button tripletugg accessoryugg bailey button miniugg gloveugg classic cardyugg boots for menugg earmuffugg classic shortugg classic miniugg classic shortugg classic talluggs for womenugg fox furugg bailey buttonugg ballet flatsugg boots for kidsugg sandalsugg bailey buttonugg sneakersugg bailey button tripletcasualsugg classic shortugg classic tall

U Dalmaciji nestaje rajčica?

ImageGodine 2001. urod rajčice iznosio je 70.000 tona, a lani manje od 50.000 tona. Katastrofalna godina za uzgajivače bila je 2003. kada se zbog suše urod prepolovio.

Urod rajčice ove bi godine u nekim dijelovima Hrvatske mogao biti potpuno uništen. Visok stupanj vlage tijekom lipnja i srpnja uzrokovao je širenje jedne vrste gljivice koja ubrzano napada listove i stabljiku rajčice, a s vremenom zahvaća i plod, uzrokujući plijesan.

Opširnije...
 
Oblikovanje i izgradnja staza okućnice
Završili smo s planiranjem okućnice , odredili smo položaj staza i sada je vrijeme da ih definiramo određivanjem tipa izgradnje – materijala za površinsko oblaganje hodnih površina. Materijal mora odgovarati brojnim zahtjevima; od toga da nije sklizak poslije kiše, da je ugodan stopalu, da ga se lako održava (čisti), te da je ugodan oku.
 
Materijali za oblaganje mogu biti tvrdi ili mekani. Tvrdi su materijali kamen, kamene ploče, kamene kocke, betonske ploče i betonski elementi raznih oblika, cigle, ugrađeni šljunak u cementnom mortu ili gipsu. 
Opširnije...
 
Oronuli panjevi starih lipa postali tvrđavski ljepotani
Da stari panjevi ne moraju uvijek završiti kao ogrjev, potvrđuje primjer iz brodske Tvrđave. Prilikom obnove tvrđavskih drvoreda prije nekoliko godina neka stabla lipe morala su biti uklonjena, ali je poslovotkinja Komunalčeva RJ-a Zelenilo Marija Bašić predložila da se panjevi ostave jer se mogu urediti i biti svojevrsna atrakcija za tvrđavske posjetitelje.

- Panj se može lijepo iskoristiti. U napukline smo stavili humus, zasadili cvijeće i panjevi su procvjetali. Najbolje su se primile trajnice seduma, potentile, ukrasne jagode i bršljan jer opstaju na zimskoj hladnoći, a od proljeća do jeseni pridodajemo sezonsko cvijeće vodenike, balzamine, begonije, kadifice, lobelije i alisuma. Iako u svojim dupljama zadrže vlagu, redovito ih zalijevamo.

Opširnije...
 
Brokula - ljetna sadnja, zimska berba
Što brokulu čini zdravom i tako korisnom?
Prema analizama, sadržava nekoliko važnih i za nas značajnih vitamina, primjerice C i A, neke vitamine iz skupine B vitamina, aminokiseline koje su našem organizmu nužne za pravilan rad, te mineralne tvari. Osobito se ističe da zrela brokula sadržava značajnu količinu indol karbinola i sulforafana. Istraživanjima je dokazano da povećavaju otpornost organizma na nastanak zloćudnih tumora. Dakle, to su dobre strane brokule i zato ju nastojte jesti svježu ili što manje kuhanu, kako biste sačuvali vrijedne sastojke. Dobro je da ju što više jedu djeca i stariji.
Kupovanje i čuvanje brokule
Najčešća je na tržištu zelena brokula, iako je jednako ukusna i crvenoljubičasta. Nemojte da vas prilikom kupnje iznenadi boja. Nije potrebno izabirati velike cvatove - glavice, nego gledati jesu li stabljike čvrste, sočne i svježe, jesu li listovi uz cvatove čvrsti i svježi.
Opširnije...
 
BAZGA - važnost, uporaba i uzgoj
Sveučilišni priručnik Bazga – Važnost, uporaba i uzgoj ima šest poglavlja kojima su obuhvaćeni svi bitni aspekti uporabe i uzgoja bazge. Nakon uvoda i preciznog botaničkog opisa vrsta roda Sambucus, slijedi poglavlje o različitim uporabama bazge kao ljekovite, jestive, ukrasne i bioindikatorne vrste.

Autor Tomislav Jemrić - sustavno je objasnio tehnologiju uzgoja ove kulture, iznijevši ekološke i biološke aspekte koji se moraju imati na umu tijekom proizvodnje, postojeći sortiment, te sve faze poljoprivredne proizvodnje. Pritom se služio obimnom stručnom i najaktualnijom literaturom.

Ovo je prva knjiga u Hrvatskoj koja se sustavno bavi tom važnom i nadasve korisnom biljnom vrstom. Ovaj sveučilišni priručnik zanimljiv je i prilagođen potrebama i interesima stručne ali i šire javnosti.
Opširnije...
 
Dan ljekovitog bilja u Rakovici
Dana 4. srpnja 2008. godine Općina Rakovica, Poljoprivredna zadruga „Bahra“ i Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu organiziraju Dan ljekovitog bilja u Rakovici. Prvi dio manifestacije će se održati u hotelu „Grabovac“ u Grabovcu u 12 sati. Na okruglom stolu prezentirati će se teme promoviranja proizvodnje ljekovitog bilja, a u drugom dijelu slijedi obilazak obližnje plantaže matičnjaka i bijelog sljeza. Ugodno druženje će se nastaviti posjetom Baraćevih špilja u Novoj Kršlji gdje će se Općina Rakovica - poznata kao „vrata od Plitvica“ predstaviti našim gostima sa iznimnim podzemnim ljepotama po kojima je postala prepoznatljiva destinacija.
Opširnije...
 
Iz Jordana u Biblijski vrt stigle sadnice pistacije
KAŠTELA  Biblijski vrt u Stomoriji, jedini u Hrvatskoj, obogaćen je za nekoliko zanimljivih biblijskih biljki.

Raste u Ostrogu
- Dobili smo na dar sadnicu pistacije, koju tražimo već pet godina i nigdje je u Hrvatskoj nismo mogli nabaviti. Riječ je o poklonu od Društva hrvatsko-jordanskog prijateljstva iz Zagreba. Zaslugom gospođe Milade Privore, sadnice smo dobili iz Jordana, koji je domovina pistacija  oduševljena je Ivna Bučan, voditeljica Udruge Biblijski vrt.
Opširnije...
 
Na Marsu mogu rasti šparoge
Analiza tla na Marsu pokazala da ono sadrži hranjive tvari potrebne za rast biljaka

ZAGREB - Analiza prvog uzorka tla na Marsu koju je provela svemirska sonda Phoenix pokazala je senzacionalno otkriće - tlo na Marsu slične je vrste kao i ono u našim vrtovima i na kojem se mogu uzgajati šparoge!

- Pronašli smo ono što je, čini se, nužno za život u prošlosti, sadašnjosti i u budućnosti, a to su hranjive tvari. U tlu nema ničeg što bi sprječavalo život, naprotiv, čini se da mu ono jako pogoduje jer nema nikakvih otrovnih tvari - istaknuo je Samuel P. Kounaves, voditelj kemijskih analiza s Tufts fakulteta.
Opširnije...
 
Vrganj veličanstveni
Sad je pravo vrijeme da krenemo u vrganje i uživamo u jednoj od naših najcjenjenijih pučkih namirnica koju obožavaju i najbolji chefovi

Jasno se sjećam svojih prvih susreta s mirisom vrganja. Još prije nego što sam krenuo u osnovnu školu, otac je znao donositi vrećice pune vrganja koje su mu davali seljaci u mjestu gdje je radio kao veterinar. Hladnjak je tako nekoliko dana mirisao po šumi, zemlji, žutom lišću: bio je pun one veličanstvene, bogate, adiktivne arome koja vrganje čini jednom od najplemenitijih vrsta masovno dostupne hrane.
Opširnije...
 
Kućice u vrtu
Kućice u vrtu
Kuća i vrt moraju biti jedna cjelina, a nužno je da stambeni prostor bude što izravnije povezan s vrtom. Kad je osiguran ovaj uvjet, bilo kakve posebne kućice ili sjenice u vrtu su suvišne.

Međutim, kada ima­mo ve­li­ki vrt, manji ob­jekti u ko­ji­ma se mo­že­mo za­dr­ža­va­ti u slu­ča­ju ne­vre­me­na su po­željni, ali tada tak­ve ku­ći­ce mo­ra­ju biti smje­šte­ne u uda­lje­nim di­je­lo­vi­ma vrta. U njih mo­že­mo sta­vi­ti i nam­je­štaj, ali pom­no oda­bran, u skla­du s okru­že­njem, izrađen od pru­ća ili dr­ve­ne građe.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 91 - 100 od 193
 
Andragog
CROSTONE.hr
 
 
Prijava

Zaboravili ste šifru?Edgar tarot
 
 
Marketing
© 2009 VRT.com.hr - SVE za vaš vrt | Web Development by Zarko Maltar