ugg boots clearancecheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheapcheap uggsugg boots cheapugg boots clearanceCustom NFL Jerseyugg boots cheapcheap uggscheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheap

cheap ugg bootsugg tassel 5835 bootsugg metallic tall 5812 bootsugg classic short 5251 bootsugg classic short 5281 bootsugg classic short 5800 bootsugg classic short sparkles 3161 bootsugg classic tall 5815 bootsugg fox fur 5685 bootsugg jimmy choo 5838 bootsugg classic paisley 5831 bootsugg classic mini 5854 bootsugg bailey button 5803 bootscheap uggs for kidsugg bailey button 5991 bootsugg bailey button fancy 5809 bootsugg bailey button triplet 1873 bootsugg classic short 5825 bootsugg classic fancy 5998 bootscheap uggs for men ugg classic mini 5854 boots cheap uggs for women

cheap uggsugg bailey button miniugg classic short sparklesugg classic cardyugg nightfallugg classic miniugg roxyugg sheepskin cuffugg slippersugg classic tallugg bailey buttonugg bailey buttoncheap uggs for menugg bailey button tripletugg classic shortcheap uggs for kidsugg neumelugg fox fur shortugg classic shortcheap uggs for womenugg bailey button tripletugg classic shortugg classic tall

ugg boots cheapugg sheepskin cuffugg bailey button tripletugg accessoryugg bailey button miniugg gloveugg classic cardyugg boots for menugg earmuffugg classic shortugg classic miniugg classic shortugg classic talluggs for womenugg fox furugg bailey buttonugg ballet flatsugg boots for kidsugg sandalsugg bailey buttonugg sneakersugg bailey button tripletcasualsugg classic shortugg classic tall

Vinjete i za branje gljiva
Popularnost vinjeta u alpskim zemljama raste, pa tako od sada u Austriji kupnja istih nije obavezna samo za vozače već i za gljivare, koji su se planirali uputiti u berbu. Moda uvođenja vinjeta u alpskim zemljama čini se ne poznaje granice, a u Austriji su vinjete uvedene i za branje gljiva. Završeno je višetjedno natezanje zbog vinjeta za branje gljiva što su ih uveli vlasnici šuma u Koruškoj i Štajerskoj. U Štajerskoj će se i dalje morati plaćati vinjete, dok će u Koruškoj ostati na snazi obveza vinjeta, ali će one biti besplatne, objavio je glasnogovornik vlasnika šuma Dominik Habsburg-Lothringen.
Opširnije...
 
Egzotične biljke na kontinentu
Biljke iz toplih podneblja u unutrašnjosti rastu u posudama, a zimi ih se seli u zatvoreni prostor

Veliki broj biljaka koje su vas oduševile ne mogu rasti u unutrašnjosti, no unatoč tome ne treba odustati od njihova uzgoja. Naime, mnogo je biljaka koje uspješno rastu na Jadranu, a u kontinentalnom ih podneblju možemo uzgajati u posudama na terasama. Te posude tijekom hladnog dijela godine moraju biti premještene u zatvoreni prostor, gdje će prezimiti do proljeća. Imate li zimski vrt, u tim biljkama možete uživati cijelu godinu.
Opširnije...
 
Limun i mandarina, osvježavajući ukras
Li­mun, na­ran­ča, man­da­ri­na i grejp ni­su sa­mo omi­lje­no vo­će ne­go i atra­kti­vna sta­bal­ca. Vrijednost agruma te­me­lji se na sjaj­nim zim­ze­le­nim li­sto­vi­ma, bi­je­lim cvje­to­vi­ma ja­kog i opoj­nog mi­ri­sa kao i os­vje­ža­va­ju­ćim plo­do­vi­ma.

Po­ri­je­klom su iz ju­go­i­sto­čne Azi­je, a već sto­lje­ći­ma se uzga­ja­ju na Me­di­te­ra­nu kao vo­ćar­ska kul­tu­ra ili ukra­sna sta­bal­ca. Ka­ko su ja­ko osje­tlji­vi na hla­dno­ću i oštre vje­tro­ve, u kon­ti­nen­tal­nim kra­je­vi­ma mo­gu se uzga­ja­ti sa­mo kao lon­ča­ni­ce. Ne­kad je uzgoj agru­ma u kon­ti­nen­tal­nim po­dru­čji­ma bio pri­vi­le­gij bo­ga­tih, ko­ji su ih uzga­ja­li u zim­skim vr­to­vi­ma tzv. oran­že­ri­ja­ma. Da­nas su agru­mi do­stu­pni svi­ma pa su sto­ga čest ukras naših bal­ko­na i te­ra­sa.
Opširnije...
 
Uzgojite si klice
Uzgoj je lak, a svoje proizvode možete jesti svega četiri do pet dana nakon što počnu rasti! Osim toga klice su hranjive – često hranjivije nego običan grah ili sjemenke iz kojih klijaju.

U djelu Gaya Courtera The Beansprout Book kaže se sljedeće: "Kako sjemenke počinju klijati tako i sadržaj vitamina u njima počinje rasti. U jednom istraživanju koje je provedeno na Sveučilištu Pennsylvania, prve rane klice soje (na 100 grama sjemenki) sadržavale su samo 108 miligrama vitamina C. Ali nakon 72 sata, sadržaj vitamina C skočio je na 706 miligrama!"
Opširnije...
 
Albizia julibrissin (Albicija)
Albizia julibrissin (Albicija) Domovina: Azija, Afrika, Australija, kultivirana u toplijim krajevima Europe u 18. stoljeću Porodica: Mimosaceae/mimoze

Albizia je vrlo neobično, egzotično, listopadno drvce čija najveća ljepota dolazi do izražaja prilikom cvatnje sredinom ljeta. Cvjetovi su oko 5 cm veliki u promjeru, izraženih prašnika i pojavljuju se u kiticama ružičaste boje, lagano mirišu i u povoljnim uvjetima prekriju čitavu krošnju. U kasnu jesen donosi plodove u obliku mahune do 15 cm duge. Naraste 10 do 15 metara visine, široke je krošnje u obliku kišobrana. Listovi su zeleni, dvostruko perasti s neobičnim obilježjem: noću i kad je oblačno se skupljaju (spavaju).

Opširnije...
 
Svježe začinsko bilje

ImageTeško je zamisliti kako bi današnja kuhinja izgledala bez raskošnih mirisa i okusa svježeg začinskog bilja. Biljke koje koristimo kao začine najbolje rastu u krajevima umjerene i mediteranske klime. Donedavni izbor, ograničen na peršin, ružmarin, mažuran, timijan, metvicu, kadulju i kopar, u modernoj je kuhinji proširen i na vlasac, estragon, origano, bosiljak, melisu, lavandu, medvjeđi luk, čubar, krbuljicu, grbicu, boreč, korijandar, ljupčac, kiselicu, bedreniku, miloduh, matičnjak...

Svježe začinsko bilje najbolje je upravo takvo - što svježije, i zato ga mnogi uzgajaju sami. Uglavnom ih je lako uzgojiti, a nemate li vrt, zadovoljit će ih i kakva tegla na balkonu ili prozorskoj dasci.

Opširnije...
 
Križevci: Zabilježena tri slučaja borelioze, a nema cjepiva
ImageIako traje sezona aktivnosti krpelja, na području Križevaca nije zabilježen nijedan slučaj zaraze meningoencefalitisom kao prošlih godina, ali su zato zabilježena tri slučaja borelioze.

Oteklina
Protiv te bolesti koju prenose krpelji nema cjepiva, upozorava epidemiolog dr. Darko Radiček.

- Radi se o bakterijskoj bolesti, koja na mjestu uboda krpelja počinje crvenom oteklinom na koži, a ta se oteklina nakon tri do četiri tjedna sve više širi, pa se ljudi zabrinu i traže pomoć liječnika - objasnio je dr. Radiček.
Opširnije...
 
Bilje kao ukras, lijek i začin
Posljednjih godina začinsko i ljekovito bilje sve češće krasi naše vrtove. Razlog tome nije samo korisna upotreba toga bilja, kako ljekovitog tako i kao začina, nego i lijep izgled.

Različite vrste aromatičnog bilja imaju različite potrebe za suncem i tlom. Mediteranske biljke, poput lavande, kadulje, ružmarina, timijana i smilja, vole sunce. Naviknute su na sušu pa ih treba smjestiti na najtoplija i najsunčanija mjesta. Najbolje uspijevaju u siromašnom, pjeskovitom i slabo hranjivom tlu. Lavanda (Lavandula) mali je zimzeleni grm mirisnih i sitnih sivo-zelenih listića te cvjetova karakteristične plave i ljubičaste boje. Sadi se u vrtovima i parkovima, a uzgaja se i plantažno zbog proizvodnje vrlo cijenjenog ulja. Voli suho i sunčano stanište, a sadi se u propusno tlo bogato vapnencem. Guste grmove treba podrezati u proljeće, a i nakon cvatnje. Otporna je i dobro uspijeva u kontinentalnim krajevima.
Opširnije...
 
Kako će biljke preživjeti najveće vrućine
Vrući ljetni dani vrlo su stresni za naše vrtove i balkone. Stoga je važno pravilno zalijevanje biljaka te njihova brižljiva njega. Imate li vrt, mali ili veliki, najvažnije je pravilo zalijevati obilno, ali rjeđe. Naime, da bi voda prodrla do korijenja u dubini, svaka dva do tri dana potrebno je oko 20 litara vode po četvornome metru. Ako zalijevate često i po malo, veći postotak vode ishlapi prije nego što stigne do korijena. Biljke stvaraju veću masu korijenja na mjestima gdje ima vode. Ako je zalijevanjem voda stigla samo do površinskih slojeva, biljke će na tim mjestima stvoriti korijenje i stoga će biti osjetljive na sušu. Najbolje vrijeme zalijevanja je ujutro kada je tlo rosno i najučinkovitije prima vodu.

Jedna od najvažnijih mjera njege gredica s trajnicama te gredica s ružama jest okopavanje čime se razbija kapilarna struktura tla. Time se otežava isparavanje tla pa će na taj način tlo dulje vrijeme zadržati vlagu, a istodobno će se suzbiti rast korova.
Opširnije...
 
Čarolija vode i biljaka
ImageI u najmanjem vrtu ima mjesta za jezerce koje će donijeti živost. Važno je da bude na osunčanom i toplome mjestu.

Čak i u najmanjem vrtu može se naći mjesto za jezerce. Ono će vrtu dati živahnost te ga učiniti ljepšim i zanimljivijim. Pritom je važno da jezerce zajedno s ostalim dijelovima vrta čini skladnu cjelinu. Također, valja imati na umu da jezerce treba biti smješteno na osunčanom i toplom mjestu jer vrlo malo vodenih biljaka uspijeva u sjeni.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 81 - 90 od 193
 
Andragog
CROSTONE.hr
 
 
Prijava

Zaboravili ste šifru?Edgar tarot
 
 
Marketing
© 2009 VRT.com.hr - SVE za vaš vrt | Web Development by Zarko Maltar