ugg boots clearancecheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheapcheap uggsugg boots cheapugg boots clearanceCustom NFL Jerseyugg boots cheapcheap uggscheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheap

cheap ugg bootsugg tassel 5835 bootsugg metallic tall 5812 bootsugg classic short 5251 bootsugg classic short 5281 bootsugg classic short 5800 bootsugg classic short sparkles 3161 bootsugg classic tall 5815 bootsugg fox fur 5685 bootsugg jimmy choo 5838 bootsugg classic paisley 5831 bootsugg classic mini 5854 bootsugg bailey button 5803 bootscheap uggs for kidsugg bailey button 5991 bootsugg bailey button fancy 5809 bootsugg bailey button triplet 1873 bootsugg classic short 5825 bootsugg classic fancy 5998 bootscheap uggs for men ugg classic mini 5854 boots cheap uggs for women

cheap uggsugg bailey button miniugg classic short sparklesugg classic cardyugg nightfallugg classic miniugg roxyugg sheepskin cuffugg slippersugg classic tallugg bailey buttonugg bailey buttoncheap uggs for menugg bailey button tripletugg classic shortcheap uggs for kidsugg neumelugg fox fur shortugg classic shortcheap uggs for womenugg bailey button tripletugg classic shortugg classic tall

ugg boots cheapugg sheepskin cuffugg bailey button tripletugg accessoryugg bailey button miniugg gloveugg classic cardyugg boots for menugg earmuffugg classic shortugg classic miniugg classic shortugg classic talluggs for womenugg fox furugg bailey buttonugg ballet flatsugg boots for kidsugg sandalsugg bailey buttonugg sneakersugg bailey button tripletcasualsugg classic shortugg classic tall

BOROVNICA – plantaža i rasadnik zdravlja
ImageVisokogrmna (tzv.američka) borovnica u svijetu poznata kao ¨voće zdravlja¨ i u Hrvatskoj pronalazi svoje kupce i uzgajivače. Vođeni vizijom zdravog života i pravilne prehrane , u okolici Zagreba, tvrtka Hellea d.o.o. u proljeće 2004. godine zasnovala je plantažu sa zasađenih 3.800 grmova različitih sorti visokogrmne borovnice. Nakon izrazito pozitivnih iskustava, 2005. godine oformljen je i rasadnik biljaka, kapaciteta 20.000 sadnica u turnusu. U posljednjih nekoliko godina evidentno je jačanje svijesti o blagotvornom utjecaju borovnice na imunološki sustav koje, do sada, nije pratila adekvatna ponuda visokokvalitetnih plodova borovnice kao ni sadnica borovnice na domaćem tržištu. Prepoznavši neiskorišteni potencijal naša je tvrtka spojila vrhunska znanja s prednostima domaće proizvodnje kako bi zadovoljila najzahtjevnije kriterije.
Opširnije...
 
Upoznajmo Guzmaniju

ImageU rod guzmania pripada oko 120 vrsta uglavnom epifitskih trajnozelenih biljaka koje nemaju stabljiku. U prirodi su nađene u SAD – u (Južna Florida), centralnoj Americi, zapadnoj Indiji i u sjevernoj i zapadnoj Južnoj Americi. Najčešće se nalaze u andskim kišnim šumama sve do 3500 m nadmorske visine. Izduženi listovi koji izlaze iz cvjetne rozete okružuju istaknute žute, narančaste ili sjajno crveno obojene izdanke cvjetnih stapki na kojima se nalaze cvjetne glavice cjevastih bijelih ili žutih cvjetova, obavijenih živo obojenim pricvjetnim listovima (braktejama). Pošto je to biljka toplih krajeva, tamo gdje temperature padaju ispod 15°C uzgaja se u grijanim staklenicima ili kao sobna biljka.

U toplijim krajevima raste na sjenovitim, vlažnim dijelovima vrta koji su bogati zračnom vlagom. Guzmanije, kao i ostale biljke iz porodice bromelija, traže puno topline i puno filtrirane ili indirektne sunčeve svjetlosti. Za dobar rast i razvoj potreban im je epifitski kompost za uzgoj bromelija - mješavina usitnjene mahovine, korjenčića paprati, listovače i sitnog pijeska.

Opširnije...
 
Godišnje uvozimo cvijeća za 50 milijuna dolara
ImagePrije se za karanfile tuklo. Bacali bi se na kutiju, pa tko prvi, njegovo! Danas je taj cvijet vrlo lako nabaviti - prisjetio se Delfin Kičin, uzgajivač i prodavač cvijeća na zagrebačkoj Veletržnici cvijeća. Potvrđuje to i podatak da je u Hrvatsku lani uvezeno ukupno 98 tona karanfila u vrijednosti od gotovo pola milijuna američkih dolara.

Karanfil se uglavnom uvozi iz Italije, Nizozemske, uvijek toplog Ekvadora i Kolumbije. Te iste zemlje opskrbljuju nas i drugim kod nas popularnim cvijećem, kao i zemlje Bliskog istoka, posebice Izrael, a i Pakistan. No, mi uvozimo cvijeće i iz zemalja sa sličnom klimom kakvu ima Hrvatska.
Opširnije...
 
Ekološki uzgoj ljekovitog bilja i zakonska regulativa
ImageU novije vrijeme veća konkurentnost i bolja cijena proizvoda može se postići ekološkim načinom proizvodnje. Upravo je to vrlo važno pri uzgoju ljekovitog bilja, a naročito ako je proizvodnja usmjerena za prehranu ljudi. Ovdje će biti iznesene samo najosnovnije informacije ekološkog uzgoja, dok se detaljnije informacije mogu pročitati u Pravilniku o ekološkoj proizvodnji u uzgoju bilja i u proizvodnji biljnih proizvoda (NN 91/2001) i u Pravilniku o izmjenama i dopunama pravilnika o ekološkoj proizvodnji u uzgoju bilja i u proizvodnji biljnih proizvoda (NN 10/2007). Kako proizvodnja ljekovitog bilja koje se koristi za prehranu i/ili za liječenje, podliježe, osim općim pravilima, i posebnim pravilima, potrebno je detaljno proučiti Pravilnik i Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika. Osim toga, u prilogu pravilnika nalazi se i popis dopuštenih gnojiva i sredstava za poboljšanje tla, sredstava za zaštitu bilja te druga sredstva koja se rabe u ekološkoj proizvodnji.
Opširnije...
 
Na zagorske brege vraća se gotovo zaboravljena murva
ImageOd 20. do 24. listopada u cijeloj se Europi, pa tako i u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, obilježava Europski tjedan šuma.

Prirodne vrijednosti
U Krapinsko-zagorskoj županiji obilježavanje Europskoga tjedna bilo je danas u Desiniću.

Učenici Osnovne škole Đure Prejca predstavili su se brojnim ekoradionicama i vrhunskom izvedbom školskog orkestra pod ravnanjem Ivice Antunovića, a središnji događaj bila je sadnja murve u dvorištu škole...
Opširnije...
 
Kako zaštititi vrt i vinograd od tuče?
florinaOdgovor na ovo pitanje koje muči sve vlasnike vrtova, voćnjaka i vinograda nudi voćarsko-vinogradarska zadruga Florina iz mjesta Štefanje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Florina u svojoj ponudi nudi nekoliko voćarsko-vinogradarskih programa koji se prema potrebi mogu prilagoditi i primjeniti jednako na manje kao i na veće korisnike.
Opširnije...
 
Navodnjavanje vrtova i parkova

NavodnjavanjeNavodnjavanje je u osnovi uzgojna mjera u biljnoj proizvodnji kojom se tlu dodaju one količine vode potrebne za optimalni rast i razvoj biljke.

Osnovna svrha navodnjavanja je da biljci kompenzira tekućinu koju biljka upija kroz korijen i lišće, a gubi isparavanjem tla i cijeđenjem tla. Ova kompenzacija je neophodna ako se želi sačuvati ravnoteža vlažnosti i hranjivosti zemlje koja je jako bitna za život biljaka.

Najefikasnije umjetno navodnjavanje je ono koje oponaša, u granicama mogućeg, učinkovitu i neophodnu prirodnu pojavu: kišu. Ovo jednako vrijedi za sve tipove zelenih površina, od javnih parkova i sportskih terena pa do privatnih vrtova. Sofisticirana tehnologija sistema za navodnjavanje koja se profesionalno koristi ne sportskim terenima prilagođena je i za male površine kao što su parkovi i privatni vrtovi.

Samo sa profesionalnim sistemom za navodnjavanje može se postići da park ili vrt dobije idealne uvjete koji će omogućiti dug život biljkama i ukrasnom grmlju i drveću.

Opširnije...
 
Jesensko šarenilo u teglama
ImageKraj ljeta i početak jeseni pravo je vrijeme za novo preuređenje balkona i terasa. Iako balkonske ljetnice još cvatu, nisu više raskošan ukras, a dolaskom hladnih i kišnih dana prestat će cvasti. No, to ne znači da balkoni i terase trebaju opustjeti.

Tijekom jeseni možemo uživati u kombinaciji šarenih cvjetnica, trajnica s ukrasnim lišćem, ukrasnih trava te biljaka zanimljivih zbog bobica i plodova.
Opširnije...
 
U Osijeku počeo međunarodni simpozij o invazivnim biljkama i korovima

korov.gifU Rektoratu osječkoga Sveučilišta danas je počeo 2. međunarodni simpozij o invazivnim biljkama i tvrdokornim korovima, koji će, do 18. rujna, okupiti više od 100 sudionika, znanstvenika i stručnjaka iz više europskih država te Australije, SAD-a i Kanade.

Predsjednica Znanstvenog odbora skupa Edita Štefanić istaknula je kako će prvi dan sudionici raspravljati isključivo o alergogenoj biljci ambroziji i načinima njezina suzbijanja, a idućih dana i o ostalim invazivnim biljkama, koje prijete okolišu i zdravlju stanovništva, o biološkom ispitivanju korova i različitim modelima zaštite bilja.

Opširnije...
 
Mali vrt u gradu: dnevna soba na otvorenome
vrt-u-gradu.jpgVolite li boravak u prirodi i imate mali vrt, uredite ga poput dnevne sobe. Za primjer smo odabrali vrt koji se nalazi u jednom zagrebačkom naselju, u kući u nizu. Zbog prezauzetosti vlasnice, glavni zadatak bilo je osmišljavanje vrta koji iziskuje minimalno održavanje. To je podrazumijevalo izostavljanje travnjaka i živice koju treba redovito šišati. Zatečeni vrt bio je zapušten, pun korova, razbacanog građevinskog materijala i s jednim starim stablom jabuke. Stoga je prvi korak u prilagodbi prostora novoj koncepciji bilo odstranjivanje korova i stabla, čišćenje terena i njegovo poravnavanje.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 71 - 80 od 193
 
Andragog
CROSTONE.hr
 
 
Prijava

Zaboravili ste šifru?Edgar tarot
 
 
Marketing
© 2009 VRT.com.hr - SVE za vaš vrt | Web Development by Zarko Maltar