ugg boots clearancecheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheapcheap uggsugg boots cheapugg boots clearanceCustom NFL Jerseyugg boots cheapcheap uggscheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheap

cheap ugg bootsugg tassel 5835 bootsugg metallic tall 5812 bootsugg classic short 5251 bootsugg classic short 5281 bootsugg classic short 5800 bootsugg classic short sparkles 3161 bootsugg classic tall 5815 bootsugg fox fur 5685 bootsugg jimmy choo 5838 bootsugg classic paisley 5831 bootsugg classic mini 5854 bootsugg bailey button 5803 bootscheap uggs for kidsugg bailey button 5991 bootsugg bailey button fancy 5809 bootsugg bailey button triplet 1873 bootsugg classic short 5825 bootsugg classic fancy 5998 bootscheap uggs for men ugg classic mini 5854 boots cheap uggs for women

cheap uggsugg bailey button miniugg classic short sparklesugg classic cardyugg nightfallugg classic miniugg roxyugg sheepskin cuffugg slippersugg classic tallugg bailey buttonugg bailey buttoncheap uggs for menugg bailey button tripletugg classic shortcheap uggs for kidsugg neumelugg fox fur shortugg classic shortcheap uggs for womenugg bailey button tripletugg classic shortugg classic tall

ugg boots cheapugg sheepskin cuffugg bailey button tripletugg accessoryugg bailey button miniugg gloveugg classic cardyugg boots for menugg earmuffugg classic shortugg classic miniugg classic shortugg classic talluggs for womenugg fox furugg bailey buttonugg ballet flatsugg boots for kidsugg sandalsugg bailey buttonugg sneakersugg bailey button tripletcasualsugg classic shortugg classic tall

Otkriven rajski vrt!
adamieva.jpgJedno od najvažnijih arheoloških nalazišta na svijetu, Gobekli Tepe u kurdskom dijelu Turske, moglo bi biti mjesto gdje je Eva Adamu dala jabuku. Prema priči koju prenosi Daily Mail, današnji Gobekli Tepe zapravo je biblijski rajski vrt! Gobekli je otkriven 1994., kad je lokalni pastir prolazeći pokraj grma malina, koji mještani nazivaju svetim, primijetio nešto neobično.

Otpuhnuvši pijesak, ugledao je duguljasti, neobično velik kamen. Potkraj 1994. arheolog Klaus Schmidt započeo je iskapanje na tom mjestu i zadivljen postavio tezu da bi to moglo biti mjesto gdje je nekada bio biblijski vrt, Eden. Kamenje koje je iskopano zadivljujući su megaliti. U većinu njih ucrtane su bizarne slike, većinom veprovi, patke, lavovi i rakovi, a drugi su motiv krivudave serpentine. Kamenje predstavlja ljudski oblik.
Opširnije...
 
Pripremite tlo za sadnju voćaka

sadnja vocke.jpg Da bi do­bro uspi­je­va­le, ­svim vo­ćka­ma tre­ba do­bro stru­ktu­ri­ra­no, pri­kla­dno ­o­ci­je­đe­no i plo­dno tlo. Plo­dno ilo­va­sto tlo ­savršeno je i na nje­mu se stva­ra­ju vi­so­ki pri­no­si kva­li­te­tna vo­ća. Uz do­bro ocje­đi­va­nje, gli­ne­na tla stva­ra­ju do­bre pri­no­se, ali se u pro­lje­će spo­ri­je za­gri­ja­va­ju ­zbog če­ga ­rast i plo­do­noš­enje mo­gu ka­sni­ti.

Pje­sko­vi­ta tla su obi­čno ma­nje plo­dna od osta­lih, a na va­pne­na­stim tli­ma mo­že do­ći do ja­ke klo­ro­ze ­zbog ne­do­sta­tka man­ga­na i že­lje­za.

Važne rupe

Tlo s ra­zi­nom ph od 6-6,5 ide­al­no je za sve vo­ćke, ­osim za bo­ro­vni­ce ko­je tre­ba­ju ki­se­lo tlo s ph 4-5,5. Tla ko­ja ima­ju ph ­ispod 5,8 tre­ba­te va­pni­ti. Sa­di­te li na tlu či­ji je ph ­iznad 7, da bi ste sni­zi­li ph, tlo re­do­vi­to po­si­paj­te amo­nij-sul­fa­tom i mal­či­raj­te ki­se­lim kom­po­stom.

Opširnije...
 
Geopodravina: Uz struju proizvodit će se povrće, cvijeće i ribe

rasadnikcvijeca.jpg Osnivanjem poduzeća Geopodravina službeno je počela realizacija programa iskorištavanja geotermalnih voda na bušotinama Lunjkovec i Kutnjak i u sklopu toga će se izgraditi termoelektrana, sušara za povrće, uzgajalište riba, proizvodnja cvijeća i povrća te turistički kompleks s hotelom i bazenima.

Projekt je zahtjevan, ali realan s obzirom na potencijale geotermalnih bušotina te se za dvije godine, rečeno je, može očekivati otvaranje 500 radnih mjesta.

Opširnije...
 
Kutak uz jezerce

ImageVodene površine obogaćuju izgled svakog vrta. Odmor proveden uz mirnu površinu vrtnog jezera donosi toliko potreban mir i osjećaj spokoja u našoj sve stresnijoj životnoj svakodnevici.
Imate li dovoljno velik vrt i volite boraviti u blizini vode, svakako izgradite u njemu vrtno jezerce, tzv. vodeni vrt. To je sigurno najživopisniji element vrta koji utječe i na raznovrsnost vegetacije. On će sigurno obogatiti sliku svakog vrta.

Za izgradnju najbolje je izabrati prirodne materijale koji će se najbolje i na najprirodniji način uklopiti u zeleni, cvjetni ambijent vrta. Za uređenje vodenog vrta koriste se biljke koje i u prirodi rastu u vodi i okolo vode, te biljke koje traže visoku vlažnost zraka.

Opširnije...
 
Odmor u vrtu

ImageVrt je uvijek oaza mira koja spremno čeka da u njoj provedete trenutke odmora ili ugodnog druženja. Mala opločena terasa, okružena raskošnim bojama i mirisima cvijeća te bujnim zelenilom idealno je mjesto za odmor ili kavicu i čašicu razgovora s prijateljima.

Dvije drvene klupe okrenute jedna prema drugoj kao da pozivaju da se na njih sjedne u ugodnom druženju ili intimnom razgovoru. One ovdje nisu postavljene da privuku pogled ljepotom svoje boje, već da svojom skromnošću i jednostavnošću istaknu upravo ljepotu vrta koji ih okružuje. S druge strane njihova izvedba je dovoljno zanimljiva da djeluju kao skulpturalni, a ipak uporabni dio vrta.

Ako je vrt bogat cvijećem kao ovaj na slici, tada se upravo jednostavnošću vrtnih elemenata postiže potreban kontrast koji će postići željeni cilj. Možda će vas ova slika inspirirati da i vi sebi napravite malenu oazu usred rascvjetale raskoši vašeg vrta, zaklonjeni od pogleda radoznalaca i udaljeni od problema i žurbe svakodnevnice kako bi u kratkom predahu našli dobrodošlu okrijepu svom tijelu i svom duhu.

Opširnije...
 
Kako obogatiti vrt u proljeće?
ImageZa ljubitelje cvijeća jesen je doba kada ima najviše posla u vrtu. Osim spremanja bilja za zimsko mirovanje i svih ostalih mnogobrojnih jesenskih radova u vrtu, sada je vrijeme da isplaniramo proljetni izgled svoga vrta i sukladno tome kupimo i posadimo biljke koje cvatu u rano proljeće. Tu se prije svega misli na dvogodišnje biljke kao što su npr. maćuhice koje se siju prve godine da bi cvale iduće godine i na lukovičaste biljke koje se sade sada u jesen da bi cvale rano u proljeće. To su uglavnom biljke koje je vrlo lako uzgojiti, a možemo ih saditi posvuda, u žardinjerama, na cvjetnim obrubima ili na mješovite gredice gdje ih kombiniramo s jednogodišnjim ili dvogodišnjim vrstama, na travnjake ili ispod listopadnih stabala, gdje će imati dovoljno sunca i topline dok drveće ne prolista. Najljepše djeluju posađene u velikim skupinama gdje odabirom vrsta i boja možete stvoriti prekrasne maštovite proljetne kreacije. Glavno razdoblje cvatnje za većinu lukovičastog bilja je od ranog proljeća pa do početka ljeta. Osim nekoliko vrsta koje se sade u proljeće, većinu vrsta sadimo sada ujesen tijekom rujna i listopada, a u toplijim predjelima i nešto kasnije, ali svakako prije nego dođe do smrzavanja tla. Ono što je lukovičastim vrstama zajedničko to je da imaju zadebljali podzemni dio u koji biljka sprema hranu (lukovica, gomolj, rizom) koja joj služi za preživljavanje u nepovoljnom dijelu godine i tjeranje novih izdanaka kada nastupe povoljni vremenski uvjeti.
Opširnije...
 
Google Earth otkrio skrivenu prašumu

ImageZnanstvenici su sasvim slučajno koristeći Google Earth otkrili novu prašumu Mozambika. Planinski dio sjevernog Mozambika koji se nalazi na jugu Afrike godinama je bio ignoriran zbog svog nepristupačnog terena, ali i građanskog rata koji godinama ne jenjava.

Prilikom korištenja Google Eartha i pregledavanja satelitskih snimaka tog napuštenog i nedostupnog područja znanstvenici su primijetili prašumu koja krije do sada neotkrivene biljne i životinjske vrste. Nakon tog otkrića u prašumu Mozambika poslana je britanska ekspedicija koja je pronašla 7.000 hektara nedirnute prirode poznate kao Mont Mabu. Bilo je potrebno samo tri tjedna da znanstvenici sakupe stotine različitih vrsta biljaka, ptica, leptira, majmuna i novi vrstu zmije. Od svih sakupljenih primjeraka otkriveno je tri potpuno nove vrste leptira, jedna zmije te se vjeruje kako postoji još barem dvije vrste biljaka koje nisu bile poznate znanstvenom svijetu.

Opširnije...
 
Pušačka revolucija za 21. stoljeće

ImageZahvaljujući E cigareti pojavilo se riješenje ovisnosti o nikotinu. Pušači se, čini se, neće morati odreći niti cigarete, niti novca namijenjenog za drakonske kazne u vremenu globalne recesije i najavljene zabrane pušenja na svakom koraku u javnosti. Svoje mjesto pod suncem pokušat će pronaći revolucionarni proizvod zanimljivog naziva. Riječ je o ''patentu'' koji će svojim potrošačima omogućavati zdravo pušenje budući da je oslobođen oko četiri tisuće štetnih sastojaka na koje su se pušači navikli.

''Cigareta budućnosti'', kako nazivaju ovaj proizvod, ima okus i dim baš kao prava, s tom razlikom da je dim zapravo vodena para s aromom duhana. Umjesto da ih zapalite, prije no što se prepustite užitku pušenja, ovim elektronskim cigaretama valja napuniti baterije. Cigareta se automatski pali čim "povučete dim", a s normalnim korištenjem baterija će trajati jedan dan.

Opširnije...
 
Koje su koristi od oprašivanja pomoću insekata?
ImageFrancuski i njemački znanstvenici, po prvi put, su izračunali ekonomsku vrijednost koristi koju čine kukci, primjerice pčele, oprašivanjem poljoprivrednih usjeva. Prema objavljenim podacima studije, oni tvrde da je ekonomska korist od oprašivanja kukcima u 2005. godini bila 150 milijardi €.Istraživači Nacionalnog instituta za istraživanja u poljoprivredi (INRA), Centra za znanstvena istraživanja (CNRS) u Francuskoj i Helmhotz centra za istraživanje okoliša (UFZ) su, osim toga, procijenili i ekonomsku štetu koja nastaje uslijed nedostatka kukaca za oprašivanje, na 190 do 310 milijardi € godišnje.
Opširnije...
 
Što je Spatifilum?

ImageSpatifilum, rod porodice kozlaca sadrži 41 vrstu uspravnih, trajnozelenih biljaka koje ponekad imaju podzemne rizome. Potječu iz vlažnih tropskih šuma Indonezije, Filipina i tropske sjeverne, središnje i Južne Amerike. Uzgajaju se prvenstveno zbog svojih otmjenih bijelih „cvjetova“ koji su ustvari pricvjetni listovi koji stoje na dugim cvjetnim stapkama i nježno obavijaju izduženi, valjkasti cvat smješten u njegovoj sredini. Ovi nježni bijeli „cvjetovi“ elegantno se ističu nasuprot tamno zelenih, sjajnih, izduženih ili ovalnih listova s istaknutim rebrima. U hladnijim podnebljima uzgaja se u grijanim staklenicima ili kao sobna biljka. U toplijim podnebljima koristi se za sadnju na vlažnim i sjenovitim mjestima.

Hibridne vrste spatifiluma odlične su kućne biljke koje će bez teškoća ukrašavati vaš dom ili ured dugi niz godina, zadovoljite li neke od neophodnih uvjeta za njihov rast i cvatnju. Pri tom budite pažljivi – svi dijelovi biljke mogu izazvati blage želučane smetnje ukoliko se progutaju (pripazite na kućne ljubimce), a dodir s biljnim sokom može izazvati iritaciju kože.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 61 - 70 od 193
 
Andragog
CROSTONE.hr
 
 
Prijava

Zaboravili ste šifru?Edgar tarot
 
 
Marketing
© 2009 VRT.com.hr - SVE za vaš vrt | Web Development by Zarko Maltar