ugg boots clearancecheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheapcheap uggsugg boots cheapugg boots clearanceCustom NFL Jerseyugg boots cheapcheap uggscheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheap

cheap ugg bootsugg tassel 5835 bootsugg metallic tall 5812 bootsugg classic short 5251 bootsugg classic short 5281 bootsugg classic short 5800 bootsugg classic short sparkles 3161 bootsugg classic tall 5815 bootsugg fox fur 5685 bootsugg jimmy choo 5838 bootsugg classic paisley 5831 bootsugg classic mini 5854 bootsugg bailey button 5803 bootscheap uggs for kidsugg bailey button 5991 bootsugg bailey button fancy 5809 bootsugg bailey button triplet 1873 bootsugg classic short 5825 bootsugg classic fancy 5998 bootscheap uggs for men ugg classic mini 5854 boots cheap uggs for women

cheap uggsugg bailey button miniugg classic short sparklesugg classic cardyugg nightfallugg classic miniugg roxyugg sheepskin cuffugg slippersugg classic tallugg bailey buttonugg bailey buttoncheap uggs for menugg bailey button tripletugg classic shortcheap uggs for kidsugg neumelugg fox fur shortugg classic shortcheap uggs for womenugg bailey button tripletugg classic shortugg classic tall

ugg boots cheapugg sheepskin cuffugg bailey button tripletugg accessoryugg bailey button miniugg gloveugg classic cardyugg boots for menugg earmuffugg classic shortugg classic miniugg classic shortugg classic talluggs for womenugg fox furugg bailey buttonugg ballet flatsugg boots for kidsugg sandalsugg bailey buttonugg sneakersugg bailey button tripletcasualsugg classic shortugg classic tall

MIRISNO: Supergnojivo iz Iloka već ozelenjuje Afriku
fitolif.jpgZagrebačka tvrtka Novatech koja se bavi stvaranjem inovativnih proizvoda baziranih na novim tehnologijama pokrenula je u Iloku proizvodnju prirodnog proizvoda za poljoprivredu Fitolife, jedinstvenog na svjetskom tržištu kojim se proizvodnja u poljoprivredi, posebice u voćarstvu i povrtlarstvu, može povećati i za 20 posto. Novatech trenutno pregovara s nekoliko kompanija iz Europe, Australije i Kanade koje su zainteresirane da taj proizvod počnu primjenjivati u poljoprivrednoj proizvodnji.

U našu tvornicu u Iloku trenutačno investiramo milijun eura, a s novom nanotehnologijom do kraja godine trebala bi početi i puna proizvodnja tog proizvoda, za koji već postoji interes - kaže predsjednica Uprave Novatecha Nevenka Kovač. - Proizvodit ćemo u Iloku oko 2000 tona Fitolifea, a ta količina tog folijarnog sredstva za prihranu i pospješivanje rasta biljaka, temeljenog na obrađenom prirodnom mineralu kalcitu, može poboljšati proizvodnju na oko 200.000 hektara poljoprivrednih površina.

Opširnije...
 
5. izložba cvijeća Zagrebačke županije

rasadnikcvijeca.jpg Dragi ljubitelji cvijeća, stručnjaci iz poljoprivrede, proizvođači cvijeća i oni koji to planirate postati, šaljemo Vam jednu lijepu obavijest da će u Zaprešiću perivoj Jelačićevih novih dvora od 8. do 10. svibnja krasiti cvijeće proizvođača cvijeća Zagrebačke županije povodom već tradicionalne 5. Izložbe cvijeća Zagrebačke županije.

Izložba će se održati pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, a suorganizatori izložbe su:

Udruga proizvođača cvijeća Zagrebačke županije „Maćuhica“, Gradsko poglavarstvo grada Zaprešića, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Zaprešić d.o.o. za obavljanje komunalnih djelatnosti, Turistička zajednica grada Zaprešić.

Opširnije...
 
Zamirišite vrt najopojnijim mirisima
pupoljcitravanjski.gif Miris proljeća ne treba dopirati samo iz cvjećarnice i kupaonice nakon tuširanja gelom koji priziva dražesne pupoljke travanjske. Vrt može isto tako širiti prirodne parfeme ciljanim odabirom mirisnog cvijeća i bilja. Različitih vrsta, boja i oblika uklopljeni zajedno stvoriti će neopisivu mirisnu kompoziciju koja vas svakodnevno podsjeća zašto volite proljeće. Ako već imate favorit, odlučite se samo za jedan, vama najdraži miris koji će vas buditi svakog jutra.
Opširnije...
 
Vitke listopadne dame
trave-listopadne.jpgTra­ve su za­ni­mlji­ve zbog obli­ka svo­jih li­sto­va, ko­ji su obi­čno du­gi i uski i u kon­tra­stu su s okru­gla­stim i du­gu­lja­stim li­sto­vi­ma ve­ći­ne osta­lih bi­lja­ka u vr­tu. I bo­ja im je vr­lo in­te­re­san­tna. Osim svih to­no­va ze­le­ne bo­je mo­gu bi­ti pla­vi, cr­ve­ni, sme­đi, ze­le­no­žu­ti, ze­le­no­pla­vi i šare­ni. Cvje­to­vi smješte­ni u cva­tu, do­da­tni su ukras prem­da ni­su ži­vih bo­ja. Tra­ve se oprašuju vje­trom pa ne­ma po­tre­be pri­vla­či­ti ku­kce atra­kti­vnim cvje­to­vi­ma. Oni va­ri­ra­ju po obli­ku, bo­ji, na­či­nu i vre­me­nu cva­tnje.

Sadnja  u proljeće


Ia­ko su do­sta to­le­ran­tne pre­ma vr­sti tla, bo­lje će ra­sti i ljepše izgle­da­ti ako je ono pri­pre­mlje­no pri­je sa­dnje. Naj­bo­lje je obra­di­ti i pri­hra­ni­ti or­gan­skim gno­ji­vi­ma u je­sen, a sa­dnju bi­lja­ka oba­vi­ti u pro­lje­će, pri­je ne­go kre­ne ve­ge­ta­ci­ja, te ih pr­ve se­zo­ne do­bro za­li­je­va­ti, da bi se uspješno uko­ri­je­ni­le. Kad se je­dnom uko­ri­je­ne i pri­la­go­de rast će i bez po­se­bne nje­ge, ia­ko im u slu­ča­ju ja­če suše tre­ba osi­gu­ra­ti vo­du. Za­hti­je­va­ju mno­go sun­ca, ne sa­mo zbog uspješnog ra­sta već i zbog bo­je ko­ja ta­da do­la­zi do izra­ža­ja. Tlo oko tra­ve mo­že se oko­pa­ti i ti­me uništi­ti ko­rov, ali se mo­že i mal­či­ra­ti.
Opširnije...
 
Američka borovnica -Zdravlje i ljepota u vašem vrtu

hellea.jpg Podrijetlo američke borovnice je sjevernoameričko, a kako je na našem tržištu nažalost relativno nepoznata, često ju zamijenjuju s poznatom šumskom borovnicom odnosno  običnom  borovnicom. Ona je visokocijenjena kultura, ne samo kao  ukusno i zdravo voće, već kao i ljekovito sredstvo u prevenciji i pomoći kod raznih krvnih oboljenja, karcinoma, srčanih bolesti, regulaciji šečera i masnoća, prevenciji bolesti urinalnog trakta i slično.

Plodovi američke borovnice sadrže antocijan, prirodni antioksidans koji smanjuje krvni tlak, snižava razinu kolesterola, smanjuje rizik nastanka raka, štiti od srčanog i moždanog udara, pruža zaštitu od kroničnih plućnih bolesti kao što su astma, bronhitis, a također  pomaže i kod loše cirkulacije nogu. Plod američke borovnice sadrži velik broj vitamina i minerala, a osobito kalcija, željeza i fosfora.

Opširnije...
 
Rhododendron - Počinje vrijeme za sadnju

rhododendron.jpg Latinsko ime vrste potječe od grčke riječi rhodon, što znači ruža i riječi dendron, što znači drvo, dakle: ružino drvo. Rhododendroni rastu u velikom rasponu od sitnih grmića, sve do stabala visokih gotovo 30 m. U našim vrtovima najčešće su to grmovi visoki od 0,5 do 2 m. Najveću ukrasnu vrijednost kod rhododendrona imaju cvjetovi koji su veliki i skupljeni u brojne cvatove. Cvjetovi dolaze u brojnim nijansama crvene, ružičaste, purpurne, narančaste, žute i bijele boje, no ipak su najzastupljeniji ružičasti kultivari.

Cvatnja im je obilna i dugotrajna, od kasne zime do kasnog ljeta (kombinacijom vrsta i kultivara s različitim vremenom cvatnje). Često dolazi do zabune imena azaleja i rhododendron.  Azaleje pripadaju rhododendronima, a osnovna je razlika u tome što azaleje mogu biti i zimzelene i listopadne, a rhododendroni zimzeleni. Međutim i jedni i drugi pripadaju botaničkom rodu Rhododendron.

Opširnije...
 
Vegetarijanci znatno rjeđe obolijevaju od raka

povrce13.jpg Vegetarijanska prehrana je zdravija i štiti od gotovo svih oblika raka, pokazalo je novo britansko istraživanje. Studija, provedena od 1990-ih do danas na velikom uzorku od 52.700 muškaraca i žena, pokazala je da vegetarijanci od raka obolijevaju znatno rjeđe nego ljudi koji jedu mesu. Međutim, znanstvenike je iznenadila činjenica da je broj oboljenja od raka debelog crijeva, koji se povezuje s jedenjem crvenog mesa, kod vegetarijanaca bio povećan.

Iako su brojne studije i ranije preporučivale najmanje pet obroka voća i povrća dnevno, do danas nije provedena opsežnija studija djelovanja vegetarijanske prehrane. U posljednjem istraživanju, predstavljenom u časopisu American Journal of Clinical Nutrition, pratili su se muškarci i žene u dobi od 20 do 89 godina u Velikoj Britaniji. Sudionici su podijeljeni u tri skupine – mesojede, ribojede te vegetarijance i vegane.

Opširnije...
 
U bijegu od vukova i zlih ljudi

divlji-konji.jpg Preživjeli su tehnologiju, zbog koje su ih bivši vlasnici potjerali u divljinu, preživjeli su rat, a sada su divlji konji na Krug planini kod Livna ugroženiji nego ikad prije

LIVNO - Na prostranstvima Krug planine između Livna i Kupresa u jugozapadnoj Bosni i Hercegovini obitava oko 180 divljih konja, potomaka mješanaca koje su stanovnici livanjskih sela pustili u divljinu 70-ih godina prošlog stoljeća. Konjsku radnu snagu tada su zamijenili poljoprivredni stojevi koje su kupovali hrvatski radnici na privremnom radu u Njemačkoj. Iz zahvalnosti i ljubavi prema tim plemenitim životinjama, ali i zbog toga što se o njima više nije imao tko brinuti, timariti ih, hraniti i voditi na pojila, njihovi vlasnici nisu ih prodavali niti usmrćivali, nego su ih  jednostvno prepustili divljini.

Opširnije...
 
Godišnje uvezemo cvijeća za 50 milijuna dolara

cvijece-uvoz.jpg U Hrvatskoj se godišnje uveze cvijeća u vrijednosti 50 milijuna dolara, a zbog prekomjernog uvoza domaći cvjećari sve teže, nalaze put do potrošača.

Domaći proizvođači cvijeća drže da bi trebalo pooštriti kontrolu uvoza cvijeća te posebno upozoravaju na deklaracije na proizvodima, jer se uvozi sve i svašta. Na domaće tržište dolazi cvijeće koje je već vraćeno s aukcijske prodaje na robnim burzama u drugim zemljama i koje uvene već za dva do tri dana nakon kupnje.  Ipak, pojedine županije, kao Zagrebačka i Varaždinska, te Grad Zagreb potiču proizvodnju cvijeća jer bez ulaganja u tehnologiju proizvodnje cvijeća hrvatski proizvođači teško mogu opstati na tržištu.

Opširnije...
 
Pevec: Bogatiji sam i jači nego ikada

pevec-direktor.jpg – Najoštrije demantiram tvrdnje da imam velikih teškoća u poslovanju i ne podmirujem svoje obveze bankama i dobavljačima. U Pevec grupi nema promjena u poslovanju unatrag godinu dana. Dapače, Pevec je sada bogatiji i jači nego ikad – govori Zdravko Pevec, predsjednik uprave Pevec grupe, kojemu, kako se ovih dana nagađa u javnosti, banke prijete zapljenom 300 kamiona u leasingu.

Govori se da je čak i Todorića osobno obavijestio “kako ga može okrenuti naopako, ali mu nema čime platiti”. Pevec objašnjava kako o situaciji u njegovoj tvrtki najbolje govori činjenica da je samo u proteklih godinu dana sagrađeno 150.000 kvadrata novog prodajnog prostora. Sve svoje obveze plaća na vrijeme i po dogovoru, a ni s Todorićem, s kojim ostvaruje suradnju ‘tešku’ oko 120 milijuna kuna, nema nikakvih problema.

U ovome trenutku, doznajemo, Pevec najviše ima problema s neradnom nedjeljom, zbog koje je izgubio 40 milijuna kuna prometa. Hypo Leasing i Scania Credit Hrvatska danas su demantirali da s Pevecom, koji je njihov pouzdani i dugogodišnji partner, imaju ikakvih nepodmirenih obveza.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 51 - 60 od 193
 
Andragog
CROSTONE.hr
 
 
Prijava

Zaboravili ste šifru?Edgar tarot
 
 
Marketing
© 2009 VRT.com.hr - SVE za vaš vrt | Web Development by Zarko Maltar