ugg boots clearancecheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheapcheap uggsugg boots cheapugg boots clearanceCustom NFL Jerseyugg boots cheapcheap uggscheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheap

cheap ugg bootsugg tassel 5835 bootsugg metallic tall 5812 bootsugg classic short 5251 bootsugg classic short 5281 bootsugg classic short 5800 bootsugg classic short sparkles 3161 bootsugg classic tall 5815 bootsugg fox fur 5685 bootsugg jimmy choo 5838 bootsugg classic paisley 5831 bootsugg classic mini 5854 bootsugg bailey button 5803 bootscheap uggs for kidsugg bailey button 5991 bootsugg bailey button fancy 5809 bootsugg bailey button triplet 1873 bootsugg classic short 5825 bootsugg classic fancy 5998 bootscheap uggs for men ugg classic mini 5854 boots cheap uggs for women

cheap uggsugg bailey button miniugg classic short sparklesugg classic cardyugg nightfallugg classic miniugg roxyugg sheepskin cuffugg slippersugg classic tallugg bailey buttonugg bailey buttoncheap uggs for menugg bailey button tripletugg classic shortcheap uggs for kidsugg neumelugg fox fur shortugg classic shortcheap uggs for womenugg bailey button tripletugg classic shortugg classic tall

ugg boots cheapugg sheepskin cuffugg bailey button tripletugg accessoryugg bailey button miniugg gloveugg classic cardyugg boots for menugg earmuffugg classic shortugg classic miniugg classic shortugg classic talluggs for womenugg fox furugg bailey buttonugg ballet flatsugg boots for kidsugg sandalsugg bailey buttonugg sneakersugg bailey button tripletcasualsugg classic shortugg classic tall

Cvijetne sadnice Ispis E-mail

AGERATUM MEXICANUM ( ZIJEVALICA )

Gusto razgranato stablo visoko 20cm nosi sitne, zvonolike cvjetiće, skupljene u cvast. Koristi se za cvijetne leje, terase i balkone. Zahtijeva sunčana mjesta. Sadi se na 15cm rastojanja.

AMARYLLIS ( AMARILIS )

Vrlo je jednostavna biljka, koja praktično ne zahtijeva nikakve posebne uvjete. Kad posijete sjeme,zemlju je potrebno samo dobro natopiti vodom i kasnije umjereno zalijevati.Nakon 6 do 8 tjedana imat ćemo prkrasan, blistav i velik cvijet crvene ili crveno-bijele boje na debeloj, mesnatoj i čvrstoj stapci.

BEGONIA TUBERHYBRIDA ( BEGONIJA )

Sočnog stabla, zelene do crveno-zelene boje, visine 30cm i cvjetova skupljenih u rastresitu cvast. Koristi se za ozelenjavanje terasa, žardinjera i sunčanih do polusjenovitih mjesta. Traži hranjivo zemljište umjerene vlažnosti.

CALLISTEPHUS CHINENSIS ( ZVJEZDAN )

Grmolika vrtna cvjetnica, kojoj su cvjetovi na visokim, ravnim i čvrstim stapkama, zbog čega je veoma pogodan za rezanje. Ima bogate cvjetove širokog izbora boja i nijansi.Osobitost cvijeta je u nejednolikim, uskim i vrlo gustim laticama.

COSMOS BIPINNATUS ( OBIČNA KOZMEJA )

Najčešće upotrebljavana vrtna cvjetnica.Raste na sunčanim gredicama i rubovima. Zbog svoje bujnosti su pogodne za žive međe; prelijepe su za oblikovanje šarenih buketa u vazama. Rastu također na suhim i siromašnima tlima.

DIANTHUS CHINENSIS ( KARANFILIĆ )

Čudesan jednogodišnji karanfilčić. Ima ga u svim bojama,jednostrukog i višestrukog cvijeta. Prekrasnog je i intezivnog mirisa.Sadi se od prvog do četvrog mjeseca i cvjeta neprekidno do konca listopada.Raste grmoliko i pogodan je kako u vrtu, tako i u žardinjerama i balkonima.

IMPATIENS BALSAMINA ( LIJEPI DEČKO )

Višegodišnja biljka, vodenasto sočnog stabla i listova. Na svom razgranatom stablu oblika grma ima cvjetove zanimljivog oblika, raznih nijansi i konbinacija crvene i bijele boje. Može se saditi u sjenovitim dijelovima vrta, ili u posude zaštićene od direktnog sunca.

IVY GERANIUM ( ZDRAVAC )

Dugovječna, mirisna, zeljasta, planinska biljka. Ima do 1 m dugacke, kao prst debele rizome koji puze skoro po površini zemlje. Cvijet je crvenkasto-ljubičast, oblikom podsjeća na rodin ili ždralov kljun. Cvjeta od aprila do juna. Zdravac je niska, neupadljiva biljka skromnog cvijeta i jakog mirisa. On je biljka koja samim svojim imenom simbolizira zdravlje.

LOBELIA ERINUS ( PLAVA LOBELIJA )

Ovo je puzavica, zvonastih cvjetića indigo plave boje, koji se neprestano smjenjuju, od polovine maja do kasne jeseni. Gusto zasađena uz ivićnjake i ivice žardinjera, obrazuje od svojih mnogobrojnih cvjetića gusti jarko plavi "tepih". Voli dosta svjetlosti. Otporna je na vremenske prilike, a time pogodna i za otvorene prostore. Izuzetno se slaže sa verbenom pri oivičavanju staza.

MARIGOLD AFRICAN ( KADIFA )

Prekrasan žuto naranđast,okruglasti cvijet. Raste grmoliko sa puno cvjetova i uskim listićima.Cvjeta u ljeto. Voli sunčana mjesta. Grm dosegne visinu od 20 do 50cm, a sadi se u razmaku od 25 do 30cm.Pogodn aza ukrašavanje gredica i žardinjera.

PANSY ( MAĆUHICA )

Maćuhica će lijepo uspijevati na gotovo svakom tipu vrtnog tla koje prije sadnje valja dobro obraditi, pognojiti te grabljama poravnati. Na suncu, ali i u djelomičnoj sjeni brzo će pokazati sve svoje kvalitete. Sadimo je na razmak 20-30 cm.potrebno je redovito zalijevati, te odstranjivati korova.S dolaskom visokih temperatura prestaje razdoblje njihove cvatnje.

PELARGONIUM ZONALE ( ENGLESKA MUŠKATLA )

Ima čvrsto uspravno stablo. Naraste i do 70 cm i bogato se okiti mnogobrojnim krupnim cvjetovima. Sadi se u veće posude pojedinačno, jer raste bujno i široko.

PELARGONIUM POLTATUM ( VISEĆA MUŠKATLA )

Višegodišnja biljka, najbolje uspijeva na sunčanim mjestima. Ukras je na balkonima, terasama i prozorima. Viseće muškatle pružaju svoje izbojke do 1m dužine, pa se sandučići sa njima postavljaju na ivici terase. Na dužni metar sandučića stavlja se 5 do 7 sadnica.

PETUNIA HYBRIDA ( PETUNIJA )

Cvijetnica aktivno - upadljivog cvijeta. Cvjetovi su jednostruki ili duplirani,sa širokim spektrom boja i nijansi. Ukrašavaju balkone, žardinjere, prolaze i stepeništa. Voli dosta svetlosti, traži i češće prihranjivanje. Na dužni metar stavlja se 5 do 7 sadnica.

SALVIA SPLENDENS ( SALVIJA )

Razgranato stablo i cvjetovi nepravilnog oblika, skupljeni u klasaste forme. Cvjeta dugo, od maja do prvih jesenjih mrazeva. Koristi se za cvjetne leje, terase i balkone. Zahtijeve sunčana mjesta i hranjivo i rastresito zemljiste. Potrebno joj je dosta vlage. Sadi se na 20-30 cm rastojanja.

TAGETES SP. ( KADIFICA )

Porijeklom je iz Juzne Amerike. Na gusto razgranatom stablu, dužine 20-30cm, svaka grana završava se krupnim plavičastim mirisnim cvijetom. Sadi se na rastojanju od 20-30cm. Pored salvije najčešće je parkovska biljka. Koristi se za sve oblike cvjetnih grupacija. Traži umjerenu vlažnost i porozno zemljište.

VERBENA HYBRIDA 'PENDULA' ( VISECA VERBENA )

Svoje bogato načićkane izdanke, izduženih listića sa zapercima, pruža do jednog metra u dužinu.Bogato cvjeta, tako da se koristi isto kao i viseće muškatle. Ima izuzetnu sposobnost regeneracije, oporavka i porasta pa je jako zahvalna za držanje. Traži umjereno vlažno zemljište i sunčana mjesta.

VERBENA HYBRIDA ( VERBENA )

Sezonska cvijetnica, cvjetova skupljenih u cvast od desetak cvjetića nježnih boja, koji se izuzetno nadopunjavaju u kombinaciji sa lobelijom. Tada obe biljke daju izuzetan vizuelni doživljaj harmonije boja. Otporna na vremenske prilike, pored žardinjera može se saditi i na otvorenom.

ZINNIA ELEGANS ( CINIJA)


Kaktusna cinija raste grmoliko i spada u visoke cvjetnice.Isto tako je dugotrajno cvjetajuća cvjetnica odlična za cvijetne gredice i za rezanje.Ima velike, žute, crvene i roza cvjetove na dugim i jakim peteljkama. Idealna je za rezanje.Vrlo često se suši ,jer je jednako dekorativna i suha

 
« Prethodna
 
Andragog
CROSTONE.hr
 
 
Prijava

Zaboravili ste šifru?Edgar tarot
 
 
Marketing
© 2009 VRT.com.hr - SVE za vaš vrt | Web Development by Zarko Maltar