ugg boots clearancecheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheapcheap uggsugg boots cheapugg boots clearanceCustom NFL Jerseyugg boots cheapcheap uggscheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheap

cheap ugg bootsugg tassel 5835 bootsugg metallic tall 5812 bootsugg classic short 5251 bootsugg classic short 5281 bootsugg classic short 5800 bootsugg classic short sparkles 3161 bootsugg classic tall 5815 bootsugg fox fur 5685 bootsugg jimmy choo 5838 bootsugg classic paisley 5831 bootsugg classic mini 5854 bootsugg bailey button 5803 bootscheap uggs for kidsugg bailey button 5991 bootsugg bailey button fancy 5809 bootsugg bailey button triplet 1873 bootsugg classic short 5825 bootsugg classic fancy 5998 bootscheap uggs for men ugg classic mini 5854 boots cheap uggs for women

cheap uggsugg bailey button miniugg classic short sparklesugg classic cardyugg nightfallugg classic miniugg roxyugg sheepskin cuffugg slippersugg classic tallugg bailey buttonugg bailey buttoncheap uggs for menugg bailey button tripletugg classic shortcheap uggs for kidsugg neumelugg fox fur shortugg classic shortcheap uggs for womenugg bailey button tripletugg classic shortugg classic tall

ugg boots cheapugg sheepskin cuffugg bailey button tripletugg accessoryugg bailey button miniugg gloveugg classic cardyugg boots for menugg earmuffugg classic shortugg classic miniugg classic shortugg classic talluggs for womenugg fox furugg bailey buttonugg ballet flatsugg boots for kidsugg sandalsugg bailey buttonugg sneakersugg bailey button tripletcasualsugg classic shortugg classic tall

MIRISNO: Supergnojivo iz Iloka već ozelenjuje Afriku Ispis E-mail
fitolif.jpgZagrebačka tvrtka Novatech koja se bavi stvaranjem inovativnih proizvoda baziranih na novim tehnologijama pokrenula je u Iloku proizvodnju prirodnog proizvoda za poljoprivredu Fitolife, jedinstvenog na svjetskom tržištu kojim se proizvodnja u poljoprivredi, posebice u voćarstvu i povrtlarstvu, može povećati i za 20 posto. Novatech trenutno pregovara s nekoliko kompanija iz Europe, Australije i Kanade koje su zainteresirane da taj proizvod počnu primjenjivati u poljoprivrednoj proizvodnji.

U našu tvornicu u Iloku trenutačno investiramo milijun eura, a s novom nanotehnologijom do kraja godine trebala bi početi i puna proizvodnja tog proizvoda, za koji već postoji interes - kaže predsjednica Uprave Novatecha Nevenka Kovač. - Proizvodit ćemo u Iloku oko 2000 tona Fitolifea, a ta količina tog folijarnog sredstva za prihranu i pospješivanje rasta biljaka, temeljenog na obrađenom prirodnom mineralu kalcitu, može poboljšati proizvodnju na oko 200.000 hektara poljoprivrednih površina.

 

Pokusi traju

Trenutno s ovim našim proizvodom sudjelujemo u projektu ozelenjavanja površina u Senegalu u Africi, u suradnji s francuskim stručnjacima, a kad taj posao krene, uvjereni smo da ćemo taj proizvod moći prodavati u cijelom svijetu - pojašnjava Kovač.

Privatna tvrtka Novatech, čija je glavna djelatnost upotreba novih tehnologija, osnovana je 1999. godine, dok je većina trenutnih aktivnosti počela 2006. godine, kada je tvrtka postala ekskluzivni korisnik primjene tehnologije mikronizacije, kaže Kovač i dodaje da je na toj tehnologiji bazirana poizvodnja njihova novog proizvoda, a zaštitili su je u cijelom svijetu.

Iskustvo iz Belupa

- Ako posao krene, mogli bismo postići veliki uspjeh i u budućnosti proširivati proizvodnju, ali i davati licencu za proizvodnju naših proizvoda u svijetu - dodaje predsjednica Uprave tvrtke koja je niz godina radila u koprivničkom Belupu. Osim ovog proizvoda, tvrtka u svom program ima i medicinske proizvode, a namjera im je proizvoditi i ekološke pesticide za kojima vapi svjetsko i domaće agrotržište.

Nova tvornica u Iloku nalazi se na prostoru bivšeg mlina, a kako kaže direktor tvornice Mato Bilušković, u njoj će biti zaposleno 20 ljudi koji će, ovisno o nardužbama, raditi u tri smjene.

On kaže da je Iloku važna svaka investicija, a s obzirom na činjenicu da je riječ o proizvodnji koja ima perspektivu, može se očekivati i proširivanje proizvodnje.

Bilušković objašnjava da je taj proizvod u obliku praha koji se dodaje u prihrani biljaka, a moguće ga je koristiti u organskoj poljoprivredi, kao i u konvencionalnoj, no najbolje razultate daje u voćarstvu, vinogradarstvu i povrtlarstvu. Proizvod je nastao kao plod hrvatskog znanja, a izazvao je zanimanje stručne javnosti pa je ostvarena suradnja sa sveučilištem u Bonnu i drugima.

Uz ulaganje od 100 eura, odnosno deset kilograma tog proizvoda za jedan hektar površina moguće je povećati proizvodnju do 20 posto, što je itekako revolucionaran korak, kaže predsjednica Uprave. Proizvod se može se koristiti u ekološkoj poljoprivredi, gdje bi trebao biti veliki oslonac i pomoći takvoj vrsti proizvodnje, kaže Nevenka Kovač, i otkriva da se za taj proizvod zanima i najveći hrvatski ekološki proizvođač Željko Mavrović.

Jutarnji.hr

 

 
« Prethodna   Sljedeća »
 
Andragog
CROSTONE.hr
 
 
Prijava

Zaboravili ste šifru?Edgar tarot
 
 
Marketing
© 2009 VRT.com.hr - SVE za vaš vrt | Web Development by Zarko Maltar