ugg boots clearancecheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheapcheap uggsugg boots cheapugg boots clearanceCustom NFL Jerseyugg boots cheapcheap uggscheap ugg bootsugg boots on saleuggs for cheap

cheap ugg bootsugg tassel 5835 bootsugg metallic tall 5812 bootsugg classic short 5251 bootsugg classic short 5281 bootsugg classic short 5800 bootsugg classic short sparkles 3161 bootsugg classic tall 5815 bootsugg fox fur 5685 bootsugg jimmy choo 5838 bootsugg classic paisley 5831 bootsugg classic mini 5854 bootsugg bailey button 5803 bootscheap uggs for kidsugg bailey button 5991 bootsugg bailey button fancy 5809 bootsugg bailey button triplet 1873 bootsugg classic short 5825 bootsugg classic fancy 5998 bootscheap uggs for men ugg classic mini 5854 boots cheap uggs for women

cheap uggsugg bailey button miniugg classic short sparklesugg classic cardyugg nightfallugg classic miniugg roxyugg sheepskin cuffugg slippersugg classic tallugg bailey buttonugg bailey buttoncheap uggs for menugg bailey button tripletugg classic shortcheap uggs for kidsugg neumelugg fox fur shortugg classic shortcheap uggs for womenugg bailey button tripletugg classic shortugg classic tall

ugg boots cheapugg sheepskin cuffugg bailey button tripletugg accessoryugg bailey button miniugg gloveugg classic cardyugg boots for menugg earmuffugg classic shortugg classic miniugg classic shortugg classic talluggs for womenugg fox furugg bailey buttonugg ballet flatsugg boots for kidsugg sandalsugg bailey buttonugg sneakersugg bailey button tripletcasualsugg classic shortugg classic tall

Ukrasno bilje
Proljetna raskoš magnolija Ispis E-mail

magnolijaOvaj grm prikladan je i za velike i za manje vrtove. Zbog bogatog cvata može se posaditi pojedinačno ili u manjim skupinama. Razni varijeteti ove biljke nude i razne mogućnosti sadnje. Magnolija, naime, počinje cvjetati već potkraj ožujka i u travnju, kad su još velike mogućnosti za pojavu mraza. On može prilično oštetiti mlade cvjetove, pa se preporučuje magnoliju posaditi na neko zaštićeno mjesto. Kod još mladih biljčica prilično je osjetljivo i korijenje, stoga je za oštrih zima potrebno prekrivati zemlju iznad korijenja. Pogoduje im duboko tlo, dobre ocjeditosti i neutralne reakcije. Dobro ih je posaditi na sunčano ili polusjenovito mjesto u vrtu. Što se tiče orezivanja, bolje ga je izbjegavati. Nakon rezidbe magnolije se teško razrastaju, a uz to se vrlo brzo izgubi pravilan oblik krošnje. Uglavnom se orezuju osušene i kržljave grane, a ako je ipak potrebna jača rezidba, uklanjaju se cijele grane, i to nakon cvatnje.

Opširnije...
 
Protiv prvih komaraca teglama šarenog cvijeća Ispis E-mail

neven-004.jpgProtiv malih dosadnjakovića u stanu može se i prirodno, aromatičnim biljem i šarenim cvijećem koje će i ukrasiti prostor. Najpoznatije takvo sredstvo svakako je cvijet kadifa (lat. tagetes) kojeg ima u više boja i oblika. Njezin miris odbojan je za većinu insekata pa ako se kadifa u tegli rascvjeta, komarci vam neće dosađivati.  Učinkovita je, kažu upućeni, i mačja metvica (catnipa, lat. Nepeta cataria).

Ta bilja raste do metar visoko, a svježe izmrvljeni listovi ili osušene stabljike s cvijetom i lišćem u jastučiću otjerat će komarce, ali i muhe i moljce. Neven (calendula officinalis), poznata biljka jarko žutih cvjetova, također djeluje kao sredstvo protiv napasnika. Vrijedi pokušati.

 

 
Rhododendron - Počinje vrijeme za sadnju Ispis E-mail

rhododendron.jpg Latinsko ime vrste potječe od grčke riječi rhodon, što znači ruža i riječi dendron, što znači drvo, dakle: ružino drvo. Rhododendroni rastu u velikom rasponu od sitnih grmića, sve do stabala visokih gotovo 30 m. U našim vrtovima najčešće su to grmovi visoki od 0,5 do 2 m. Najveću ukrasnu vrijednost kod rhododendrona imaju cvjetovi koji su veliki i skupljeni u brojne cvatove. Cvjetovi dolaze u brojnim nijansama crvene, ružičaste, purpurne, narančaste, žute i bijele boje, no ipak su najzastupljeniji ružičasti kultivari.

Cvatnja im je obilna i dugotrajna, od kasne zime do kasnog ljeta (kombinacijom vrsta i kultivara s različitim vremenom cvatnje). Često dolazi do zabune imena azaleja i rhododendron.  Azaleje pripadaju rhododendronima, a osnovna je razlika u tome što azaleje mogu biti i zimzelene i listopadne, a rhododendroni zimzeleni. Međutim i jedni i drugi pripadaju botaničkom rodu Rhododendron.

Opširnije...
 
Uzgoj hortenzija Ispis E-mail
hortenzije.jpgU KASNO PROLJEĆE i rano ljeto, kad je većina ukrasnog grmlja nakon bujne proljetne cvatnje ocvala, naše vrtove krase ružičasti i plavi cvjetovi hortenzija (Hydrangea). Dragocjen su vrtni ukras jer cvatu tijekom cijelog ljeta sve do jeseni. Hortenzije pružaju osjećaj topline i prisnosti. Najbolje uspijevaju na polusjenovitim i vlažnim mjestima. Na prejakom suncu tužno će se objesiti i cvjetne lopte i lišće.

Stoga ćemo ih posaditi na mjesto koje je dopodne osunčano, a poslijepodne u sjeni. Hortenzije vole humusna, rahla, ravnomjerno vlažna te blago kisela tla. U vrtu hortenzije podnose i najhladnije zime, ali ih je dobro posaditi na zaklonjena mjesta kako bi se njihovi cvjetni pupovi zaštitili od kasnog mraza.Cijenjene su zbog raskošnih loptastih cvatova čija se boja mijenja ovisno o sastavu i kiselosti tla od plave do ljubičaste, ružičaste i crvene. Samo kod bijelih sorti hortenzija boja ne ovisi o tlu jer su uvijek jednako bijele.

 

Opširnije...
 
Vatrena kadulja (Salvia Splendens) Ispis E-mail

Vatrena kadulja (vražiji jezik) je jedna najraširenije uzgajanih kadulja. Iako porijeklom iz Brazila moze se uzgajati i u hladnijim podnebljima kao jednogodišnja biljka. Može narasti do jednog metra visine. Cvijetovi tvore vršni cvat i na svakom koljenu su u skupinama od 2 do 6 cvijetova. Boja cvijetova im je jasno crvena iako može doći i u drugim bojama. Boja listova je u nijansama zelene također ovisne o kultivaru. 

Vole sunčana i topla mjesta iako u  vrućim ljetima vole djelomičnu sjenu. U vlažnijim uvijetima mogući su problemi sa puževima golaćima. Može se saditi na otvorenom oko svibnja ovisno o klimatskim uvijetima pojedine godine. U zastićenom prostoru se moze saditi već u veljači do kraja travnja. Presadnja na otvoreno se vrši od ožujka do svibnja. Cvatnja ovisno o uvijetima od lipnja do početka listopada.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 16 - 20 od 21
 
Andragog
CROSTONE.hr
 
 
Prijava

Zaboravili ste šifru?Edgar tarot
 
 
Marketing
© 2009 VRT.com.hr - SVE za vaš vrt | Web Development by Zarko Maltar